Om Lev väl Assistans

Lev väl Assistans är ett relativt litet bolag med stora resurser. Lev väl är också ett personligt engagerat assistansföretag som erbjuder stöd och service enligt LSS och SFB. Vi utgår från vår värdegrund - delaktighet och värdighet i livet. Vi anordnar assistans för våra kunder, allt ifrån smått till stort. Det kan röra sig om löneadministration eller ett totalansvar. Det är du som kund som bestämmer.

100% service till alla våra kunder

Vi jobbar efter tanken att närhet, personlighet och tillgänglighet ska råda under alla förhållanden. Detta för att möjliggöra just en personlig och tät kontakt med dig. Du kan nå oss dygnet runt om det skulle uppstå problem av olika slag, eller bara för att ringa och prata med oss. Med anledning av att vi vill erbjuda precis alla våra kunder den absolut bästa personliga assistansen som finns, så begränsar vi också antalet kunder på just din ort.

Bakgrund

Jag heter Patrik Henriksson och är grundare av Lev väl Assistans. Anledningen till att Lev väl existerar är att min mor fick diagnosen Alzheimers för ett antal år sedan, då hon var drygt femtio år gammal. Till en början så klarade hon sig på egen hand, trots större och större svårigheter med bl.a. de vanliga hushållsbestyren, men mot slutet av sommaren 2005 förändrades min mors livsvillkor på ett sätt som var avgörande för mig att ta det beslut och ansvar att fullt ut ordna hennes assistans. Idag är jag glad för att jag tog det beslutet.

Jag kan nu se att hon har fått ett bra liv, trots sjukdomen. Mycket tack vare de otroligt fina insatser som hennes assistenter gör varje dag. De utför verkligen sitt jobb på ett fint sätt och de är A och O för henne. Det förträffliga i LSS är att man som funktionsnedsatt har rätt att själv bestämma över sitt eget liv. Duktiga personliga assistenter ger suveräna möjligheter till detta.

Jag har lärt mig otroligt mycket sedan allt började. Både om den sorg som kommer i samband med detta, men också om den glädje man finner i de små framstegen som görs då engagerade assistenter kommer in i bilden. När hjärtat och glädjen i att hjälpa varandra finns där kan man åstadkomma oerhört mycket. Det känns bra att kunna göra skillnad för någon.